Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Екосистемата на AMD EPYC™ процесорите се разраства с присъствието им в платформите NVIDIA DGX A100

09 юни 2020 09:42, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 261
AMD-logo

— Системите за изкуствен интелект NVIDIA DGX A100 се възползват от поддръжката на PCIe® 4 и големия брой изчислителни ядра на 2-рото поколение AMD EPYC™, за да бъдат най-усъвършенстваните решения в своя клас

 

Санта Клара, Калифорния, 8 юни 2020 г. — AMD (NASDAQ: AMD) днес съобщи, че NVIDIA DGX™ A100, третото поколение на най-усъвършенстваната система за изкуствен интелект (ИИ) в света, е и най-новата НРС платформа използваща AMD EPYC™ процесори. С 5 petaflops ИИ производителност, гъвкавата архитектура на NVIDIA DGX A100 позволява на корпоративните потребители да ускорят разнообразните ИИ задачи като анализ на данни, самообучение и стигане до заключения.

NVIDIA DGX A100 използва високата производителност, 128-те ядра и поддръжката на DDR4-3200MHz и PCIe® 4 от два AMD EPYC 7742 процесора на скорости до 3,4 GHz . AMD EPYC от второ поколение са първите и единствени в света сървърни процесори с x86 архитектура, които поддържат PCIe® 4, осигурявайки входоизходи с висока пропускателна способност, което е от особено значение при високопроизводителните изчислителни среди и връзки между процесорите и другите компоненти като графичните процесори в системите

“Само 2-рото поколение AMD EPYC процесори могат да осигурят до 64 ядра и 128 писти PCIe 4 свързаност в един единствен x86 сървърен чип, и ние се радваме да бъдем свидетели на това, как мощността на системата NVIDIA DGX A100 позволява I/O пропускателната способност да бъде ефективно удвоена,” каза Рагу Намбиар, корпоративен вицепрезидент на AMD отговарящ за екосистемите на информационните центрове и инженерните приложения. “С 2-рото поколение AMD EPYC процесори нашите партньори и клиенти могат да вдигнат максимално производителността и ценовата ефективност в хетерогенните изчислителни решения, виртуализираните и хиперконвергирани инфраструктурни приложения, като осигуряват на използващите ги екипи гъвкавостта и способността да бъдат на предния фронт на иновациите.”

“NVIDIA DGX A100 предлага огромен скок на производителността и възможностите,“ каза Чарли Бойл, вицепрезидент и управител на DGX системи в NVIDIA. “Втпрото поколение AMD EPYC процесори използвани в DGX A100 осигуряват висока производителност и поддръжка на PCIe Gen4. NVIDIA вкара тези възможности в действие, за да създаде най-мощната ИИ система в света, поддържайки при това съвместимост с GPU-оптимизирания софтуер, използван в цялото семейство DGX машини.”

 

Поддържащи източници

• Научете още за 2-рото поколение AMD EPYC процесори https://www.amd.com/en/processors/epyc-7002-series

• Станете фен на AMD във Facebook http://www.facebook.com/AMD

• Следвайте AMD в Twitter https://twitter.com/AMD

 

За AMD

В продължение на 50 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.