Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Криминална хроника Сливен - 09.06.2020 г.

09 юни 2020 10:00, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 298
Полиция Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06:00 часа на 08.06.2020 г. до 06:00 часа на 09.06.2020 г

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 5 до 8 юни са извършени 493 проверки за спазване на карантина на територията на областта-373 в РУ-Сливен, 78 в РУ-Нова Загора, 36 в РУ-Котел и 6 в РУ-Твърдица. Установени са 2 случая на нарушаване на карантината- 1 в РУ-Сливен и 1 в РУ-Котел.

Сливен: Незаконно оръжие, наркотици и старинни монети са иззети от полицейски служители в сливенското село Тополчане. В края на миналата седмица служители на участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен са извършвали процесуално-следствени действия в частен имот в село Тополчане, обитаван от Д.П на 41 години. В имота са намерени и иззети канабис, засят в саксии и отглеждан в домашни условия, плик, съдържащ суха листна маса, реагираща на марихуана, незаконно огнестрелно оръжие, боеприпаси и плик, съдържащ корозирали метални предмети, старинна монета и други вещи. Д.П. е отведен в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

В РУ-Сливен е образувано досъдебно производство за упражняване на домашно насилие. На 8 май, след получен сигнал от тел. 112, полицейски служители са задържали 28-годишния П.М. от град Сливен. Той е причинил лека телесна повреда на жената, с която живее на семейни начала. П.М. е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

Котел: Криминалисти на участък „Ябланово“ намериха и върнаха откраднат велосипед за броени часове след получаване на сигнала. На 8 май 61-годишна жена от град Върбица е подала заявление за кражбата в полицейския участък в село Ябланово. Пред органите на реда тя е заявила, че на сутринта на 7 май на пазара в селото от нейната сергия е откраднат детски велосипед „Тrinixt“. След проведени незабавни издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан 24-гоишният Б.Ш. от същото село. Направил е пълни самопризнания, като е заявил, че е продал откраднатата вещ в село Филаретово. Велосипедът е намерена и върната на собственичката. По случая е образувано досъдебно производство.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков