Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев ще поиска удължаване на извънредната епидемична обстановка

09 юни 2020 13:58, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 292
Д-р Ангел Кунчев

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев каза пред журналисти в Пловдив, че ще поиска удължаване на извънредната епидемична обстановка до края на юни или с още един месец. Той мотивира предложението си с факта, че броят на заразените с Covid-19 нараства в последните дни, което според него не е втора вълна на вируса, тъй като разпространението е по огнища.

По думите му е добре епидемичната обстановка да се удължи, защото ако тя отпадне, няма да има основание да се налагат и граничните мерки. Кунчев допълни, че други мерки няма да има. Тя ни е необходима, за да въвеждаме граничния контрол и улеснява донякъде и изпълнението на някои от мерките, коментира Ангел Кунчев. Той обяви, че ще иска и удължаване на задължителната карантина за влизащите от някои страни у нас и след 15 юни, сред които са Северна Македония, Босна и Херцеговина.

В Пловдив Кунчев участва в среща на директорите на РЗИ-та в Смолян, Пазарджик и Благоевград. Здравният инспектор не препоръчва затваряне на Доспат и Сърница, където заразените са най-много. Към момента броят за заболелите в Доспат е 51 души. Огнище на болестта е станал цех, а всички болни служителки са жени. Доцентът изключи възможността те да са се заразили по време на масово мероприятие или посещение в храм. Той допълни, че цехът е изпълнил всички изисквания по отношение на хигиена, като са били осигурени дезинфектанти и предпазни средства. Днес или утре той ще бъде затворен за 14 дни.

Източник: БТА
Снимка: Станимир Петков