Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Автобусните спирки с корени в миналото и с надежда за бъдещето

21 юни 2020 11:58, Славея Стоянова (Сливен НЕТ)
Излъчване: Сливен НЕТ преди 7 месеца, брой четения: 339
Автобусна спирка "ж.к. "Даме Груев"

Казват, че трябва да помним откъде сме тръгнали, за да знаем накъде вървим. Клише като всяко друго, нали? Всъщност клишетата не са нищо по-малко от есенция истина – най-важното, казано с прости думи и доказало се във времето като вярно. За да запазим клишето (защото това е важно), е нужно да действаме, а не само да го повтаряме.

В конкретния случай единственото, което можем да направим е да учим. Учене, но трипосочно – ние да учим себе си, да учим околните, но и да позволяваме те да учат нас. От няколко месеца това може да се случи докато чакаме градския транспорт в Сливен.

Автобусните спирки в града бяха обновени благодарение на европроект на общината, а по думите на заместник-кмета Стоян Марков идеята е да се популяризират историческите личности на Сливен сред обществото. От февруари, вместо рекламни пана, на страничните табла на спирките вече можем да видим ликовете на бележити сливналии и българи, придружени от кратка информация за личността им.

„Трябва да помним откъде сме тръгнали, за да знаем накъде вървим.“ – в това клише на пръв поглед времената са минало и настояще. Всъщност обаче бъдещето е крайната цел. То е невъзможно, ако не направим всичко в настоящето, за да го осигурим.

Следващия път, когато чакате градския транспорт, прочетете написаното на спирките; запомнете образа на човека, който ви гледа от паното. И се замислете: той е миналото, а бъдещето е неясно. Единствено сегашното е тук. И само то е в нашите ръце – можем да го унищожим, можем и да го предадем нататък. Изборът е наш, но само единият осигурява бъдеще. Сещате се кой е, нали?

Снимки

Автобусна спирка "ж.к. "Даме Груев" - от другата страна