Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първи случай в БСП: Янаки Стоилов е с коронавирус в болница

21 юни 2020 14:26, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 275
БСП

Знаковият политик от БСП Янаки Стоилов е с коронавирус в болница. Това е първи случай на зараза с COVID-19 в редиците на БСП. По информация на Dariknews бившият депутат и член на Националния съвет на партията е настанен във ВМА, но е добре.

Той е присъствал на заседанието на Националния съвет на партията преди седмица, както и на заседанието на Градския съвет на БСП-София миналия понеделник.

Информацията за това, че има заразен член на пленума, е потвърдила лично соцлидерката Корнелия Нинова в събота сутринта в писмо до всеки един от членовете на Националния съвет, научи Dariknews.

Нинова е обяснила, че има техен съпартиец, който след пленума е почувствал неразположение и е с потвърден COVID-19. Не е уточнила името му, но е помолила членовете на пленума да потърсят медицинска помощ, ако почувстват симптоми.

В понеделник всички членове на Националния съвет, които са били на пленума, могат да минат през безплатни тестове за COVID-19, осигурени от ръководството.

По списък са общо 183 социалисти, но не всички присъстваха на пленума.

Утре ще се тестват и онези от 60-те членове на Градския съвет на БСП-София, които са присъствали на заседание на съвета в понеделник - ден след пленума. Причината е, че Янаки Стоилов също е участвал в партийната сбирка на столичните социалисти.

За целта в сградата на столичната соцорганизация на ул. "Леге" 18 в столицата рано сутринта ще пристигне мобилна лаборатория за вземане на проби още сутринта. Изследването е по инициатива на председателя на столичната организация Калоян Паргов. Разходите поема ГС на БСП-София, уведомява всеки един от съпартийците си в ръководството Паргов.

По неофициална информация и член на ГС на БСП-София има симптоми, но още не е излязла пробата му. Става въпрос за общински съветник, който на заседанието в понеделник е седял до Янаки Стоилов.

Само двама-трима социалисти на заседанието са носили маски, но с днешна дата всички вече са притеснени, тъй като повечето са от рисков контингент.