Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Парламентът тази седмица: Covid-19, бежанци, химикали

22 юни 2020 15:08, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 223
Депутатите имат натоварена седмица

Парламентарните комисии ще се занимават тази седмица с всичко от стратегията на ЕС за ваксините Covid-19 за подкрепа на бежанците и химическата стратегия за устойчивост.

Комитетът по околна среда и обществено здраве ще обсъди стратегията на ЕС за ваксините срещу Covid-19, която има за цел да ускори развитието на ваксина чрез съвместен подход на ЕС, с комисаря по здравеопазването Стела Кириакидес в понеделник. Членовете на комисиите също ще обсъдят пандемията с Тедрос Адханом Гебрейесус, генерален директор на Световната здравна организация, в четвъртък.

Във вторник комитетът по заетостта и социалните въпроси ще гласува актуализации на насоките за заетост на ЕС, за да помогне за смекчаване на въздействието на пандемията на коронавирус, включително препоръки за увеличаване на работните места и подобряване на достъпа до работа.

Преди Европейската комисия да представи предложение за стратегия за химикали за устойчивост по-късно тази година, комисията за опазване на околната среда и общественото здравеопазване се очаква да поискат това да гарантира високо ниво на защита на здравето на хората и на околната среда при гласуване в четвъртък.

Комисията по бюджети ще обсъди плана за възстановяване и следващия дългосрочен бюджет на ЕС в понеделник. На следващия ден председателят на парламента Дейвид Сасоли и лидерите на политическите групи ще обсъдят преговорите за бюджета с председателя на Комисията Урсула фон дер Лийен.

В сряда бюджетният комитет ще гласува мобилизирането на 100 милиона евро помощ от ЕС за подкрепа на сирийските бежанци в Йордания и Ливан и 485 милиона евро за продължаване на спешната хуманитарна помощ за бежанци в Турция.

Мануел Наварете, ръководител на Европейския център за борба с тероризма на Европол, ще представи доклада на ЕС за тероризма за 2020 г. и тенденцията за 2020 г. пред комисията по граждански свободи във вторник. Той включва данни за тероризма в ЕС и идентифицира тенденциите в престъпността.