Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет в Сливен ще заседава на 25 юни

22 юни 2020 21:05, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 462
сесия

Предстои редовна сесия на сливенския местен парламент на 25 юни, четвъртък. Тя ще се проведе в зала „Май“ от 9 часа.

29 са точките, заложени в предварителния дневен ред.

Председателят на общинския съвет Димитър Митев коментира, че сред акцентите са актуализация на общинския бюджет, приемане на Програма за работата на общинския съвет през третото тримесечие на 2020 г., както и изменение на план-сметката за дейностите по сметосъбиране и поддържане на чистотата на територията на община Сливен.

На заседанието в четвъртък местните депутати ще гласуват и Община Сливен да кандидатства по Целева програма за подпомагане образователния процес на деца и младежи от 1 до 12 клас, настанени в социални заведения и домове за деца, и които са лишени от родителска грижа.

Ще бъде разгледано и гласувано безвъзмездното предоставяне на дърва за огрев на ветерани от войната.

Митев посочи, че по време и на това заседание ще бъдат разгледани обичайните разпоредителни сделки с общинска жилищна собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи.

Той подчерта, че във връзка с предприетите противоепидемични мерки на територията на общината и в изпълнение на препоръките на Националния оперативен щаб, както и решение на Председателския съвет при Общински съвет-Сливен, заседанието ще бъде закрито. На него ще присъстват само общинските съветници, кметът на община Сливен, зам.-кметовете и секретарят на общината или упълномощени от тях представители, длъжностните лица, ангажирани с провеждане на заседанието и журналисти.

22.06.2020 г.