Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител изиска проверка в производствена фирма заради огнище на Ковид-19

24 юни 2020 11:07,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 473

РЗИ и Областната дирекция „Безопасност на храните“ извършват проверка в производствена фирма в Нова Загора, където е регистрирано огнище на Ковид-19. Проверката бе изискана от областния управител Чавдар Божурски, който е и председател на Областния кризисен щаб. Повод за нея станаха регистрираните през последните дни случаи на заразени от коронавирус работници. Към 24 юни новите случаи на инфектирани работници от фирмата са 4 – трима от тях са жители на Нова Загора, един – на Твърдица.

Общият брой на новозаболелите в областта е 13 души, по данни на РЗИ. В Нова Загора, освен тримата работници, положителна проба за Ковид-19 е отчетена при трима жители на кв.“Шести“ и шофьор на линейка.

В Сливен новите случаи са пет. Сред тях са пастор от кв.“Надежда“, пациент на хемодиализа, военен полицай и работник от производствена фирма в Сливен.

Заразени жители на община Котел няма.

За съжаление, борбата с коронавируса изгуби 65-годишна пациентка с диабет, с хронични неврологични и сърдечни заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семейството и близките.

Със заповед на областния управител Чавдар Божурски са сформирани междуведомствени екипи с участието на представители от РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР. Екипите ще извършват засилени проверки за спазването на разпоредените противоепидемични мерки. Информация за констатираните нарушения, съставените предупредителни протоколи, актове и други административни мерки ще бъдат докладвани ежедневно в Областния кризисен щаб.

Областният управител Чавдар Божурски призова отново жителите на Сливенска област да спазват противоепидемичните мерки: носене на предпазни маски в закрити площи, физическа дистанция, избягване на струпване на хора, редовна дезинфекция вкъщи и на работното място, често миене на ръцете. Областният управител обръща внимание на работодателите да организират условия за работа, съгласно разпоредените противоепидемични мерки в заповедта на министъра на здравеопазването № РД 01-353 от 22 юни т.г. /заповедта – в прикачения файл/.

Файлове