Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започнаха засилени съвместни проверки на ОДБХ, РЗИ и ОД на МВР

25 юни 2020 16:17,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 465

59 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени на 23 и 24 юни в Сливенска област от сформираните съвместни екипи за контрол с участието на служители от РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР, съобщи Областният кризисен щаб. 27 от проверките са проведени самостоятелно от инспекторите на РЗИ. Съставени са общо 4 акта за административни нарушения.

Една от съвместните проверки се проведе в производствена фирма в Нова Загора. В нея работят 450 лица. Няколко от работниците бяха диагностицирани с Ковид-19.

Проверката във фирмата приключи с предписания от РЗИ и ОДБХ за извършване на задължителни противоепидемични мероприятия: да се създадат условия за спазване на физическа дистанция от 1,5 – 2 метра между работещите във всички цехове и шахматно разположение на работещите от двете страни на производствената лента; да се използват бактерицидни лампи за обеззаразяване в производствените помещения съгласно указанията на производителя; да се извършва естествено проветряване; прането на предните престилки за многократна употреба да се перат по метода на химиотермодезинфекцията; да се изиска от транспортните фирми, осигуряващи превоз на работниците, да извършват дезинфекция на превозното средство и използване на 50% от капацитета му; да се избягва струпване на хора по време на почивка.

Проверките на съвместните екипи са разпоредени със заповед на областния управител и председател на Областния кризисен щаб Чавдар Божурски, във връзка с удължения срок на извънредната епидемична обстановка в страната. Те ще се извършват ежедневно. Целта е да се ограничи риска от разпространение на коронавируса и да се създадат възможните условия за опазване на здравето на жителите на областта.

В отговор на проявения интерес към оповестената статистика за новите случаи на Ковид-19 към 25 юни в областта, Областният кризисен щаб уточнява, че две от осемте инфектирани лица са въведени в системата към 25 юни, макар изследванията им да са проведени на по-ранна дата. За тях в РЗИ има информация от датата, на която са били установени като положителни за Ковид-19.