Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ясни са резултатите от първата сесия на Общински фонд „Култура“ за 2020 година

25 юни 2020 16:47, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 551
Purva_sesiq

Общински фонд „Култура"- Сливен обявява резултатите от първата си сесия за 2020 г.

Управителният съвет на Фонда проведе редовни заседания, на които организира своята работа, свързана с процедурите по технически подбор на проектите (съответствие на подадените документи с административните изисквания), запозна се с постъпилите материали, обосновката, целите, целевите групи, дейностите, етапите на реализация, бюджетните разчети, устойчивостта на резултатите, материалите на рецензентите, екипите за работа и партньорите, и оцени проектите. От общо 15 проекта, бяха одобрени за финансиране 9, на общата стойност 16 хил. лв. Отложените проекти са 2, отхвърлените - 4 .

Одобрените проекти са Публикуване и осъвременяване на сборник, посветен на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Вносител е РИМ „Д-р Симеон Табаков“, Мария Павлова. Отпусната сума е 2 300лв.

„Аз, Софроний“, театрална постановка. Вносител на проекта е Румен Спасов, опуснатата сума е 1 000лв.

Кураторският проект „Фрагменти VOL.3“, с вносители Бл. Желязкова, Ст. Кънев, Р. Стоева, Ив. Тодорова. Сумата, която се отпуска е в размер на 2 000лв.

Издаване на книга за историята и създаването на с. Самуилово, бита, културата, обичаите и фолклора на населението в него- „Самуилово- духовна култура и фолклор“. Вносител е НЧ „Светлина 1928“, секретар Ел. Василева, а отпуснатата сума е 1 500лв.

Сред одобрените проекти са още издаване на юбилеен албум „160 години НЧ „Зора 1860“- историята в снимки“. Вносител е НЧ „Зора 1860“, секретар Галина Георгиева. Отпуснатата сума е в размер на 2 100 лв.

Издаване на юбилейно издание „Отворена история за училището в село Тополчане“, с вносител ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, директор Николай Калчев. Отпуснатите средства са в размер на 1 000лв.

Издаване на каталог „Живопис- Иван Кънев“, с вносител ХГ „Д. Добрович“, Маргарита Пенева. Отпусната сума – 2 100лв.

Издаване на двуезична книга „Конят и неговите митологични превъплъщения (три антични паметника от колекцията на РИМ- Сливен). Вносител на проекта е Николай Сираков, а отпуснатата сума е в размер на 1 500лв.

Последният одобрен проект е участие на ДТ „Стефан Киров“- Сливен на международния театрален фестивал „Славия“- Белград, Сърбия.

Вносител е ДТ „Стефан Киров“, Радост Костова, а отпуснатата сума е 2 500лв.

Отложените на първата сесия проекти са издаване на монография „Психолозите в културната история на Сливен и Сливенска област (1878 г.-1978г.)“, с вносител доц. д-р. Марияна Няголова и „Изкуството отблизо“, кураторски проект, с вносител Дружество на художниците.

Заглавията на отхвърлените проекти са „Върнах се - приемственост чрез поколенията на сливенски потомци“ - създаване и експониране на разширена творческа изложба. Вносител е фондация „Ахури“.

„Личностите на Сливен - памет и признание“ - мобилна изложба, с вносител СНЦ „Криейтив клуб“.

„Фолклорен маскарад в Сливенско“. Вносител: Фондация „Крайница“ и „Нов прочит на неуспешни поговорки“, улично изкуство под формата на графити, арт инсталация „Стерео Типи“, интерактивна онлайн платформа. Вносител е СНЦ „Крачка напред“.

Протоколът с резултатите беше утвърден на заседание на Общински съвет- Сливен, което се проведе днес, 25 юни.

Авторите на отхвърлените и отложените проекти могат да направят справка при секретаря на УС на Общински фонд „Култура“ - Десислава Куртова, Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“ в Община Сливен. Телефон - 0879599054.

След подготовка на документите на одобрените проекти, авторите ще бъдат информирани своевременно и поканени да подпишат договорите за финансиране.