Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отец Силвестър със скандални разкрития за Сливенската митрополия

26 юни 2020 15:45, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди около 1 седмица, брой четения: 1172
Отец Силвестър

Отец Силвестър, разкри за скандал в Сливенската митрополия.

Като публикува свои снимки от кардиологичното отделение, той обяви, че епархията се готви да продаде на частни фирми над 4000 декара църковни земи в Бургаско.

Той обвинява и секретаря на митрополията Вълкан Янев за сделките, замислени по думите на свещеника, от много години.

Заради проблемите в епархията, отец Силвестър започнал да има проблеми със сърцето и от януари месец непрекъснато се мъчел с аритмия.

Ето какво пише той:

"От 26 години съм в клира на БПЦ. През цялото време служа и работя в режим "с трици, маймуни ловя", защото... Църквата е бедна и пари няма. Въпреки това не се спрях. С Божията помощ успях преди 17 години в нашия храм да въведа ежедневна Света Литургия. До тогава никъде в епархията никой не беше служил така. Православен център направих през 2000 година. През него минаха над 1500 човека... безплатно. Не ми се иска да се спирам на другите неща, които правих през годините... Проблемите ми започнаха през януари тази година. С брат ми попаднахме на много смущаващи документи. Някакъв проект за предварителен договор между Митрополията и частна фирма за прехвърляне собственост на 4000 ДЕКАРА земя край Бургас. Секретарят Вълкан Янев прави тази многоходова операция няколко години. Държи при себе си нотариални актове на хиляди декари църковни земи и тази информация я пази единствено за себе си в пълен разрез със закона и Устава на БПЦ.

Сега, във вторник, с екип от доблестни мъже и жени, успяхме засега да осуетим този пъклен план. Но сърцето ми взе да се предава... Високо кръвно, аритмия... Не ме е страх от смъртта! Яд ме е на това беззаконие!

Вълкан трябва да си ходи, за да може да се случи нещо хубаво в тази епархия! Иначе гафът с КТБ, където Сливенска митрополия загуби над 1 милион лева, ще ви се стори като детска игра".

 

"Сливен медия"

Снимки

Отец Силвестър сн. ФейсбукВълкан Янев