Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 30 виртуални участници на Празника на черешата в Кюстендил

28 юни 2020 14:24, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 седмици, брой четения: 134
Череши

Над 30 читалища и организации аранжираха и представиха онлайн свои щандове от черешови произведения пред офисите и седалищата си. Така те участваха виртуално в завършващия днес 13-и Празник на черешата в Кюстендил, казаха от отдел "Култура" на общината, където ще оценяват и класират участниците.

Заради Covid-епидемията, а в Кюстендил последната седмица имаше увеличен брой новозаразени основно в ромския квартал "Изток", читалищата и организациите не можаха да организират щандове с пана и композиции на тема череши на площад "Велбъжд", както беше миналите години, а виртуално. Всяко читалище аранжира щанд пред офиса си, засне го и го изпрати на отдел "Култура". Изпратени са пъстри пана, картини, изрисувани с черешов плод и така наречените вешала от череши - клон с нанизани на него с дръжките им череши. Дима Угалска - шеф на отдел "Култура": "Всички читалища ще направим нещо като слайд, за да може да ги гледат хората".

Кюстендилци и гости на града имаха възможност да закупят екологична черешова продукция директно от производителите, както и ръчно направени сувенири, бижута, аксесоари и облекла от местните занаятчии. Местното Сдружение по туризъм представи своеобразна платформа с кюстендилски домашни хранителни изделия - сорбе от череши, десерти и напитки с череши, сладка".

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС