Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Бойко Борисов в Бяла: Необходимо е бързо прилагане на съоръжение за защита на брега

30 юни 2020 13:41, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 90
........................................................

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с инж. Пеньо Ненов, кмет на община Бяла, област Варна. Фокусът на разговора беше изграждането на брегозащитно съоръжение, разположено по протежение на брега на Бяла.

По време на срещата премиерът Бойко Борисов възложи на Министерството на регионалното развитие и благоустройството спешно да актуализира проекта за язовира, а след това да извърши строителните дейности на брегозащитното съоръжение от общината и областната администрация.

"Съоръжението е от голямо значение за региона, затова е необходимо бързото изпълнение на проекта", заяви премиерът Бойко Борисов в разговор с кмета на Бяла.

Изпълнението на проекта ще засили съществуващите свлачища и ще предотврати активната абразия на плажа. Защитата на брега ще защити изградената техническа инфраструктура и ще допринесе за развитието на туризма, стана ясно по време на срещата на министър-председателя. Премиерът Борисов възложи координацията по изпълнението на поетия ангажимент на заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com