Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Волен Сидеров иска да маха Хипократовата клетва

30 юни 2020 13:47, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди около 1 седмица, брой четения: 125
Волен иска да маха Хипократовата клетва

Волен Сидеров отново е във вихара си. След като преди дни инициира нов проект на основата на православието, сега лидерът на париятат със затихващи функции „Атака” реши, че трябва да се бори срещу... Хипократовата клетва, която била езическа.

Според депутати от опозицията активизирането на настоящия общински съветник може да се разтълкува като знак, че наближават промени по върховете на властта, защо не и предсрочни избори.

то поста на Волен Сидеров срещу Хипократовата клетва, озаглавен „Да премахнем езичеството от медицината”, която набира популярност във фейсбук (без редакторска намеса):

С тази публикация искаме да инициираме обсъждане и въвеждане на православен обет, който лекарите християни да полагат при дипломиране вместо езическата Хипократова клетва!

Хипократовата клетва принуждава лекари християни да се кълнят в чужди божества нарушавайки втората Божия заповед - "Да нямаш други богове освен мене". С това лекарите християни не получават благословия от Иисус Христос в тази сложна и отговорна мисия да лекуват хората и това е една от причините да има много лекарски грешки и корупционни практики в тази област!

Хипократовата клетва трябва да остане, като част от световната култура, а на нейно място да бъде даван обет от лекарите по текст съобразен и изграден изцяло на православна основа върху Библията! Това ще внесе отговорност в действията на лекарите, ще намали лекарските грешки и корупцията и лекарското съсловие с този обет ще получи благословията на Господ Иисус Христос, за да имат максимална успеваемост в лечението!

Примери за лекари православни, които не само успяваха с медицински познания, а и буквално вършеха чудеса в тази област, като Света Екатерина, Свети Харалампий, Свети Лука Войно Ясенецки и други са много!

Обръщаме се към всеки, който чете тази публикация да помисли и предложи смислен текст за обет, който да дават лекарите върху Библията вместо Хипократовата клетва и като обсъдим заедно да изберем най-добрия вариант и от там инициираме официално да се наложи в лекарската практика!

В следваща публикация ние също ще предложим текст на лекарски обет за обсъждане! Да даде Бог на всички мъдрост да намерим най-доброто решение, като това ще бъде началото на много промени, които трябва да бъдат инициирани в областта медицина и законодателството свързано с нея, съобразени с Божиите Закони, Правила и Подредби! Бог да ви благослови! Амин!

"Лупа бг"