Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Обновеното лятно кино в Ямбол отвори врати с прожекция на филма "Диви и щастливи"

07 юли 2020 14:52, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 127
Кметът на община Ямбол Валентин Ревански

Ремонтираното Лятно кино в ямболския градски парк посрещна зрителите на хитовия български филм „Диви и щастливи“ в комфортна обстановка. Преди прожекцията кметът на Община Ямбол Валентин Ревански благодари на гражданите на Ямбол за приетата покана заедно да открият обновеното Лятно кино и изказа своята признателност към служителите на общинските предприятия, които извършиха ремонтните дейности. „Всеки иска да живее в чист и приветлив дом. Ямбол е нашият общ дом и трябва да пазим всяко едно място от него“, допълни той и припомни, че Община Ямбол ще предоставя Лятното кино безвъзмездно на всички ямболски таланти, на школи и читалища.

Община Ямбол изказва своите извинения към тези, които не успяха да присъстват на прожекцията поради ограничения брой места.

Актьорите Яна Маринова и Александър Сано, участници във филма и гости на събитието, споделиха: „Това е най-хубавата прожекция на открито, която сме имали. За нас беше удоволствие да бъдем с ямболската публика!“ Двамата промотират творбата на режисьора Мартин Макариев в редица градове и се опитват да върнат публиката в летни кина и театри, задоволявайки потребността ѝ от култура. Хората са радостни да видят на живо популярни артисти, които познават от малкия и големия екран.

„Диви и щастливи“ пожъна успех като един от най-гледаните съвременни български игрални филми не само в България, но и в Република Северна Македония. Романтичната екшън комедия се разпространява в Канада, а поради световната пандемия се отложи турнето на екипа на „Диви и щастливи“ в Съединените щати, Дания, Испания и Норвегия.

Снимки: Община Ямбол

Снимки

................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................