Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Ямбол ще подпомага семейства с репродуктивни проблеми

07 юли 2020 15:02, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 146
........................................................

Община Ямбол ще подпомага семейства и двойки, живеещи на семейни начала, с проблемно забременяване. На сайта на общината вече е публикуван за обществено обсъждане проект на Правилник за финансово подпомагане на процедури „ин витро" на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми.

До сега общината не е финансирала семейства, които искат да станат родители, но заради репродуктивни проблеми са принудени да се подлагат на ин витро процедури.

Правилникът цели да подпомогне жителите на общината в борбата с безплодието, да повиши раждаемостта и да задържи млади и образовани хора в Ямбол.

Предвижда се от бюджета на общината да бъдат отпускани до 2000 лева за процедури по асистирана репродукция и предимплатационна генетична диагностика. Кандидатите трябва да имат адресна регистрация и да са жители на Ямбол през последните 3 години, да са здравноосигурени и да са с доказан стерилитет, лечим по методите IVF или ICSI.

Общината ще финансира контролирана овариална (хипер)стимулация (КОХС) и АРТ методи (инвитро методики).

До 27 юли гражданите могат да изразят своето мнение за новата инициатива, както и да дават предложения за допълване на правилника.

Източник: Радио 999