Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

По два нови случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в общините Сливен, Нова Загора и Твърдица

08 юли 2020 12:47, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 202
Областна администрация Сливен

По два нови случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в общините Сливен, Нова Загора и Твърдица, съобщиха от Областния кризисен щаб, цитирайки данни от Регионалната здравна инспекция.

Положителен за коронавирусна инфекция е охранител от Сливен. Той е хоспитализиран, дадени са предписания на работното му място. Сред новозаболелите е и жена, чието лечение се провежда в домашни условия.

Всички останали пациенти са хоспитализирани. В Твърдица е инфектиран мъж, работещ на рисково работно място. През последната седмица не е бил на работа. Днес ще бъдат взети проби от преките му контактни лица. Нов случай е регистриран в Шивачево, болният е бил контактен на по-рано диагностициран пациент. В община Нова Загора са заболели две лица – от града и от малко населено място, няма връзка между случаите.

 

През последното денонощие няма починали лица.

Активните случаи за COVID-19 към 8 юли са 93 лица в Сливенска област, от които четири са медицински персонал. В община Нова Загора болните са 50 души, като 41 от тях са в града /26 от тях в най-гъсто населения квартал/, останалите – в 7 малки населени места. В община Сливен случаите са 33 – 23 в града /5 от тях в най-гъсто населения квартал/, останалите – в 7 малки населени места. В община Твърдица случаите са 8, а в община Котел – 2.

В изпълнение на указаните от областния управител Чавдар Божурски проверки за спазване на противоепидемичните мерки и препоръките на Министерството на здравеопазването за засилен контрол, на 6 и 7 юли съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ и ОД на МВР извършиха 25 проверки в търговски обекти, заведения за обществено хранене и обществени места. Нарушения не са констатирани. Служители от РЗИ осъществиха 27 самостоятелни проверки, които приключиха без констатиране на нарушения. При 28-те проверки, извършени от екипи на ОД на МВР, бяха съставени 6 акта за неносене на предпазни маски. За това нарушение минималната глоба е в размер на 300 лева.

Областният кризисен щаб призовава жителите на областта за повишено внимание в условията на дифузно разпространение на заразата. Коронавирусът циркулира във всички общини на областта, както в градовете, така и в селата, обхваща пациенти от всички възрастови групи и лица с различно социално и материално положение. Във връзка с удължената епидемична обстановка до края на юли щабът апелира да се спазват мерките за задължително носене на предпазните маски в закрити площи, да се избягва струпването на хора, да се спазва физическа дистанция, да се извършва редовна дезинфекция на работното място и вкъщи и да се спазва изрядна лична хигиена, която включва и многократното миене на ръцете.

Снимка: Станимир Петков