Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Фестивалът на изкуствата "Аполония" тази година ще се проведе от 1 до 6 септември

08 юли 2020 13:23, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 131
Аполония 2020

За 36-та поредна година фестивалът на изкуствата Аполония ще зарадва многобройните си фенове. Официалното откриване на фестивала тази година ще бъде на 1 септември, а събитията ще продължат до 6 септември в Созопол. Организаторите на тазгодишното издание са подготвили разнообразна програма с участието на много талантливи български изпълнители.

Концерти, театър, кино и изложби са само част от вълнуващите събития, които предстоят по време на Аполония и седмицата, посветена изцяло на изкуството. Фестивалът ще се открие с концерт на един от най-добрите джаз пианисти Живко Петров и музикантите Димитър Карамфилов и Митко Семов. Специален гост ще бъде световноизвестният пианист Людмил Ангелов. Програмата на тазгодишното издание ще зарадва публиката с представянето на юбилейното едноамериканско шоу на Мариус Куркински „Мариус на 50“ и много други театрални постановки.

Специален акцент на Аполония 2020 ще бъде майсторският клас за млади оперни изпълнители, воден от големия български бас Орлин Анастасов. Оперният талант е награждаван многократно, а репертоарът му включва повече от 40 роли, благодарение на които той спечели славата на най-търсения бас на Верди в света. Занятието ще се проведе от 31 август до 4 септември във ваканционно селище Санта Марина. В майсторския клас ще участва и известната руска пианистка и диригент Лариса Габитова. Курсът ще завърши с концерт на участниците като част от програмата „Аполония 2020“.

Цялата фестивална програма ще се проведе на открито - класически концерти, рок и поп събития ще бъдат в Амфитеатър Аполония от 19:00 и 21:00 часа, литературни представления - в двора на Художествената галерия в Стария град от 18:00 и 19:00 часа, театър и кино - в лятното кино на града от 18:30 и 21:00 часа.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com

Снимки

Аполония