Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европарламентът днес

08 юли 2020 14:07, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 127
Европейски парламент

Ангела Меркел / Германско председателство. След двустранна среща с председателя на ЕП Дейвид Сасоли германският канцлер Ангела Меркел ще се обърне към Парламента в дебат относно стратегията и основните цели на германското председателство, започвайки около 14.15 часа. Можете да следите дебата на живо в уеб-потока на Парламента и EbS +.

 

# EU2020DE

 

Андреас КЛЕЙНЕР

(+32) 498 98 33 22

@EuroParlPress

 

Срещи на върха на ЕС. Поглеждайки назад към 19 юни и напред към срещите на върха на ЕС от 17 юли, членовете на ЕП ще изразят своята позиция относно бъдещото финансиране от ЕС и икономическото възстановяване, в дебат с председателя на Европейския съвет Чарлз Мишел и заместник-председателя на Комисията Марош Шефчович от около 16:00 часа. Можете да следите дебата на живо в уеб-потока на Парламента и EbS +

В 18:00 ч. Председателят на ЕП Сасоли ще се срещне с председателите фон дер Лайен и Мишел и канцлера Меркел, за да започнат преговори за МФР и ЕС от ново поколение.

 

#EUCO #MFF

Armin WISDORFF

(+32) 498 98 13 45

@EP_Budgets

 

Реформа на сектора на автомобилния транспорт. Парламентът ще има последната си дума относно новите правила относно командироването на водачи, времето за почивка на водачите и по-доброто прилагане на правилата за каботаж (превоз на стоки, извършвани от превозвачи, пребиваващи временно). Решаващите гласове ще се проведат в сряда вечерта; резултатите ще бъдат налични на следващата сутрин. В 10.00 ч. В четвъртък тримата докладчици ще проведат пресконференция. Можете да го следите на живо в уеб потока на Парламента: https://multimedia.europarl.europa.eu/en/webstreaming?d=20200709&lv=ALL и EbS +: https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/2/20200708/European%20Parliament

 

#MobilityPackage

Инга ХОГЛУНД

(+32) 498 98 33 29

@EP_Transport

 

Стратегия за обществено здраве Депутатите ще обсъдят около 20.00 ч. С еврокомисаря по здравеопазването Стела Кириакидес така необходим преглед на политиката на ЕС в областта на общественото здравеопазване, за да се гарантира, че здравните системи в целия ЕС са по-добре оборудвани и координирани за посрещане на бъдещи заплахи за здравето. Резолюция ще бъде поставена на гласуване в петък. Можете да следите дебата на живо в уеб-потока на Парламента и EbS +.

 

Томас HAAHR

(+32) 470 88 09 87

 

@EP_Environment

 

Гласове

Първата сесия за гласуване започва в 16.30 часа, като резултатите са обявени в 20:00 ч., Наред с други неща, резолюциите относно правата на хората с интелектуални затруднения и относно международното и вътрешно отвличане на родители на деца от ЕС в Япония. Депутатите също ще гласуват с тайно гласуване за номинацията на австрийския член на Сметната палата и за назначаването на изпълнителен директор на Европейския банков орган.

Втората сесия за гласуване започва в 20.30 часа, като резултатите са обявени в четвъртък от 09:00 ч., Наред с други неща, за реформата в сектора на автомобилния транспорт в ЕС.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net