Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ясна е новата цена на парното в Сливен

08 юли 2020 14:44, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди около 1 месец, брой четения: 350
Ясна е новата цена на парното в Сливен

Новата цена на парното за битови абонати в Сливен от 1 юли е 75,34 лв. без ДДС за мегават час, а намалението спрямо миналгодишните цени е с около 5 лева. Това съобщи директорът на ТЕЦ Сливен инж. Павлин Костов, позовавайки се на решението на КЕВР за утвърдените нови пределни цени на топлинната енергия, за регулаторния период 1.07.2020 – 30.06.2021 г. Към момента ТЕЦ Сливен има около 14 хиляди абоната, общински и държавни ведомства, производствени предприятия и културни институти.

Според директорът на топлоцентралата инж. Костов ще има фактическо намаление на цената на парното отопление през новия сезон и то ще се усети от потребителите

"Най-много това е ще бъде усетено от клиентите, които имат индивидуални топломери."

Костов потвърди, че ТЕЦ Сливен ще продължи политиката за въвеждане на индивидуални топломери и разпределители на радиаторите за битовите абонати.

"Нашата цел е да намалим даваните отстъпки. Отстъпките, които се дават на сезон от Топлофикация Сливен са в размер на 1,5 млн. лева. Целта е да намалим тези отстъпки, да накараме хората да заплащат реално потребената енергия. "

Въвеждането на тази мярка, се очаква да доведе до намаляване на злоупотребите с топлоенергия.

БНР