Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ахмед Доган и Делян Пеевски се отказаха от охраната на НСО

11 юли 2020 15:32, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди около 1 месец, брой четения: 192
Ахмед Доган и Делян Пеевски

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски се отказват от държавната охрана на НСО.

Двамата призоваха президента, под чията шапка е НСО, да пази олигарсите от Прехода, които ограбиха България, както и лидера на ДБ Христо Иванов.

Пеевски и Доган разговаряха със свои симпатизанти и са категорични, че нямат нужда да ги охранява служба, компрометирала се с политическите провокации от последните дни, чийто вдъхновител е Радев.

„Нямаме необходимост да ни пази служба като НСО, която се компрометира изключително. Нека тази служба да пази олигарсите, които нанесоха тежки щети на България. Може същата служба да изпрати държавни гардове и в Дубай, да пазят Васил Божков”, категорични са Доган и Пеевски.

Малко по-късно стана ясно, че в разговор с вътрешния министър премиерът е пожелал още днес комисията за НСО да се събере и да реши за нуждата от охрана на двамата политици. Борисов дори нареди на главния секретар и на шефа на ДАНС да гласуват за свалянето на охраната.

Тяхното решение обаче обезсмисля подобно съвещание, защото самите охранявани се отказват от държавните гардове.

Минути след новината за доброволния им отказ евродепутатът Илхан Кючюк коментира пред NOVA, че, "както винаги те са хора, които могат да носят политическа отговорност".

"Решението е изцяло тяхно, показали са, че са национално отговорни политици", каза Кючюк на плажа край Росенец пред NOVA.

"Една държава ни е родила, една майка ни е родила, това е майка България. Искаме следващите поколения да живеят в разбирателство и толерантност", каза още той. "Да живее България!", отговори на същия поздрав Кючюк на минаващ покрай него "плажуващ" от другата група протестиращи, които вече се разотиваха.

По-рано симпатизантите на ДПС пяха заедно с "плажуващите" на плажа химна на Република България

Дарик