Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Здравният министър разпореди противоепидемични мерки до края на юли

16 юли 2020 16:27,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 501

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разпореди в свои заповеди противоепидемични мерки от 16 до 31 юли, включително. Част от мерките за изпълнение се отнасят до работодателите и включват редовна дезинфекция, осигуряване на лични предпазни средства за персонала и дезинфектанти, провеждане на инструктаж за правилно миене на ръцете, организиране на дистанционна форма на работа, където работният процес позволява това. До края на месеца предпазните маски остават задължителни в закрити площи, включително в обществения транспорт, аптеки, здравни и лечебни заведения, административни учреждения, гари, търговски обекти, църкви, манастири, музеи. Носенето на предпазни мерки е препоръчително на открити обществени места.

В останалите три заповеди се определят критериите за домашно карантиниране, случаите за болнично или домашно лечение, изискванията при изписване; провеждането на културни и други събития; въвеждат се изисквания за пристигане в страната: представяне на документ за отрицателен тест за коронавирусна инфекция, направен до 72 часа преди пристигането, а при липса на изследване, ще бъде налагана задължителна 14-дневна карантина, като в цитираната заповед са посочени и изключенията от въведените мерки /заповедите – в прикачените файлове/.

През миналото денонощие са регистрирани четири нови случая на COVID-19 за Сливенска област: два в Твърдица, 1 – в Сливен и 1 – в Нова Загора, като заболелият е с настоящ адрес в София, но ще бъде под домашна карантина на постоянния си адрес. Връзка между случаите няма, няма данни инфектирането да е свързано с огнище на работното място. За един от заболелите се предполага, че се е инфектирал по време на празненство. Епидемиологичните проучвания продължават.

104 са активните за болестта случаи към момента, като трима от болните са медицински персонал: община Нова Загора – 50 души, община Сливен – 42, община Твърдица – 10, община Котел – 2. От началото на епидемията досега са регистрирани с инфекцията 342 жители, 216 са изписаните, 22-ма – починалите. Под домашна карантина са 833-ма души, а отпадналите от карантина – 7 990.

Файлове

Заповед РД 01-042 [163KB]

Portable Document Format File

Заповед РД 01 - 043 [111KB]

Portable Document Format File

Заповед РД 01 - 044 [315KB]

Portable Document Format File

Заповед РД 01 - 045 [191KB]

Portable Document Format File