Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кръгла маса на тема „Качественото професионално образование в училищата в област Сливен -споделена отговорност"

22 ноември 2010 15:06,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1399
снимка

На 22 ноември 2010 г. от 10.00 в конферентната зала на областна администрация Сливен се проведе кръгла маса на тема „Качественото професионално образование в училищата в област Сливен -споделена отговорност".

Тази проява се организира и проведе по инициатива на г-жа Десислава Танева, Народен представител от ПП „ГЕРБ” и председател на парламентарната комисия по земеделие и гори в Народното събрание със съдействието на областния управител г-н Марин Кавръков и Регионален инспекторат по образованието- Сливен.

Участие в срещата взеха зам. областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров, Бисерка Василева - началник на РИО – Сливен и експерти от РИО-Сливен, представители на синдикатите, РСЗ - Бургас, дирекциите „Бюро по труда", директори на професионални гимназии и други училища, в които се провежда професионално обучение.

Инж. Славка Тошева, ст.експерт по професионално образование в РИО-Сливен, представи на участниците презентация на тема „ Училищната мрежа за професионално образование и обучение в област Сливен- състояние, държавен план прием, проблеми, перспективи”.

Г-н Кирил Захариев, началник на отдел „АПСФИО” в РИО- Сливен, представи резултатите от проведената анкета с работодатели за проучване потребностите от квалифицирани кадри, подготвяни в училищата от системата за професионално образование и обучение в област Сливен

След представените презентации се състоя дискусия по поставените проблеми на професионалното образование.

Снимки

снимкаснимкаснимка

Файлове

info [645KB]

PowerPoint Presentation