Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вазовата ода „Левски“ звуча на 18 юли в Сливен

18 юли 2020 12:48,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 568
Актьорът Димитър Марков изпълни одата "Левски" на Иван Вазов

Одата „Левски“ от „Епопея на забравените“ на Иван Вазов прозвуча на 18 юли на площад „Васил Левски“ в Сливен. С вълнуващото изпълнение на актьора от сливенския драматичен театър Димитър Марков бе отбелязана 183-годишнината от рождението на Апостола на свободата. Цветя пред паметника на Левски поднесоха зам.областният управител Камен Костов, зам.кметът на община Сливен Пепа Чиликова и председателят на общинския съвет Димитър Митев. Заедно с членовете на Регионален клуб „Хаджи Димитър“ към Националното дружество „Традиция“ те се поклониха и отдадоха почит.

По-рано цветя бяха поднесени и пред паметника на Хаджи Димитър на едноименния централен площад в Сливен. На 18 юли 1868 г. е разбита четата на Хаджията и на Стефан Караджа, сформирана с каузата да вдигне всенародно въстание.

Скромните церемонии бяха организирани от община Сливен, в партньорство с Регионален клуб „Хаджи Димитър“, при спазване на разпоредените противоепидемични мерки.

Снимки

Цветя и поклон от зам.областния управител Камен Костов.Зам.областният управител, зам.кметът и председателят на ОбС поднесоха цветя и пред паметника на Хаджи ДимитърСкромните церемонии се състояха с участието на РК "Хаджи Димитър"