Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пазарът на микрокредитиране расте

28 юли 2020 12:14, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 3 години, брой четения: 601
Пазарът на микрокредитиране расте

Пазарът на микрокредитиране расте със завиден темп. Това е така, защото по време на икономическа криза банките обмислят внимателно рисковете и често отказват заеми на ненадеждни кредитополучатели. Микрофинансовите организации обаче работят по друг начин. Те са склонни да отпуснат бързи кредити дори на хора с лошо кредитно досие. И това си има своето логично обяснение – лихвата на тези кредити е по-висока и покрива рисковете.

Особеност на микрокредитирането е, че както самото име подсказва, при този вид кредитиране се борави изключително с по-малки суми. Защото целите на бързия кредит са съвсем различни, в сравнение на дългосрочния потребителски банков кредит. Докато при последния можете спокойно да разсрочите кредита за десет и повече години, то при микрокредитирането срокът за погасяване е в рамките на месец или година. Разбира се, сумите са далеч по-малки и са предназначени да обслужват спешните ни нужди от рода на възникнали финансови затруднения по повод битови нужди – ремонт на жилище, медицински услуги, извънредно голяма сметка за ток, парно или вода, все неща, които могат да се решат успешно със суми в порядъка на 1000-2000 лв.

Така наречените бързи кредити имат изключително опростена и съкратена процедура по отпускане на заеми. След като вече сте решили от каква нужда се нуждаете, трябва единствено да си подадете заявлението, като това би могло да се случи и без да напускате дома си – чрез интернет. Одобрението идва в рамките на минути, а след него пристигат и парите по сметката, която сте заявили.

Ако трябва да сме честни, оказва се, че дори и като имаме предвид по-високият лихвен процент, тези кредити пак има доста предимства.

Да ги обобщим:

• условията за получаване на бързи кредити не изискват предоставянето на документи и обезпечения

• срокът на заема е много гъвкав – може да вземете кредит дори само за месец, което е невъзможно в една банкова институция

• Можете да кандидатствате дори и ако сте с лошо кредитно досие