Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЕК одобрява българската схема в подкрепа на туроператорите

28 юли 2020 14:17, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 248
Европейски парламент

Европейската комисия одобри българската схема за 28 милиона евро (55 милиона лева) в подкрепа на туроператори, принудени да ограничат или да преустановят дейността си поради ограничения в контекста на избухването на коронавирус, предаде БГНЕС.

Според мярката туроператорите имат право да получат 35 евро за всеки пътник, резервирал туристически пакет чрез тях, включително полет в България. Достъпът до мярката обхваща полети между 14 май и 31 декември 2020 г. Схемата ще бъде под формата на директни безвъзмездни средства. Мярката се прилага за всички туроператори и превозвачи, независимо от страната на регистрация, и за всички пътници, независимо от страната на произход. Целта му е да стимулира входящия туризъм. Той ще улесни достъпа до финансиране и ще облекчи внезапния недостиг на ликвидност, пред който са изправени съответните дружества.

Комисията установи, че българската мярка отговаря на условията, заложени във временната рамка, предаде репортер на ЕС. По-специално помощта няма да надвишава 800 000 EUR на компания и ще бъде отпусната не по-късно от 31 декември 2020 г. На тази основа Комисията одобри мярката в съответствие с правилата на ЕС за държавна помощ.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: sliven.net