Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Новите случаи на COVID-19 са регистрирани в Сливен и община Нова Загора

29 юли 2020 12:21,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 547

Новите случаи на COVID-19, доказани на 28 юли с резултати от PCR-тестове, са в Сливен и община Нова Загора, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите в Сливен са двама. В Нова Загора – двама и един – в малко населено място от общината. Възрастта варира от 19 до 68 години. Сред инфектираните има и медицинска сестра. Случаите не са свързани, заразяването не е станало в огнище или на място, където е имало струпване на хора. От РЗИ съобщиха, че разпространението на коронавируса на територията на цялата област е дифузно. Епидемиологичните проучвания продължават.

От началото на епидемията до момента с коронавирусни инфекции са диагностицирани 385 жители на Сливенска област, 296 са изписаните. За съжаление, 24 души изгубиха битката с опасната зараза.

Под домашна карантина са 271 лица, по данни на ОД на МВР – Сливен / в община Сливен – 123, в община Нова Загора – 63, в общините Твърдица и Котел – 50 и 35/. От карантина са отпаднали 8 801 души, от началото на епидемията досега.

Областният кризисен щаб призовава да се спазват разпоредените противоепидемични мерки, за да се ограничи риска от разпространение на вируса.