Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Колоездачната обиколка на България отново в Сливен!

30 юли 2020 00:40, Лазар Владиславов (Колоездачен клуб Сините камъни)
Излъчване: Сливен НЕТ преди 2 седмици, брой четения: 89

След безпрецедентно и неприятно прекъсване от няколко години, отново имаме Международна колоездачна обиколка на България! 67-то издание се провежда в момента – с пролог и четири състезателни етапа – от 27 до 31 юли. Битката по трасето се води от 114 колоездачи от 20 отбора от 12 държави. Пет от тимовете са български. Третият етап финишира днес, 30 юли в Сливен! Пелотонът ще премине по Банско шосе през „Дамарски мост” и ще финишира пред Община Сливен – до църквата „Св. Димитър”. Заповядайте пред Общината и в градинката пред църквата „Св. Димитър”, за да подкрепим това скъпо за много наши съграждани състезание! На 30 юли около 17.20 часа е финалът на III етап, а на 31 юли, в 14:30 ч., от същото място пред Общината е стартът на IV-ти, последен етап.

 

Как се развива състезанието до момента:

 

Пролог /27 юли/. Французинът Пиер Барбие от отбора на Делко Прованс е първият носител на жълтата фланелка. Състезанието стартира с пролог около храм-паметник "Свети Александър Невски" в София за определяне носителите на четирите лидерски фланелки. Тимът на Делко Прованс е воден от трикратния победител в състезанието Христо Зайков.

 

I етап /28 юли/: София, старт от храм-паметник „Св. Александър Невски“ - с преминаване през курортен комплекс Боровец и финиширане в Пазарджик. Полякът Алан Банашек (Mazowsze Serce Polski) печели този първи етап. Банашек надделява в спринта над сънародника си Патрик Стош от тима на Voster. Трети се нарежда британецът Рийс Ууд от Holdsworth-Zappi. След първия етап Алан Банашек е и новият носител на жълтата фланелка.

 

II етап /29 юли/: Пазарджик - с. Дебръщица - язовир Доспат – Батак - Пещера - Пловдив /зала „Колодрума“/. Първоначално се оформя челна група от 13 колоездачи. Британецът Пол Дабъл от "Холсуорд" успява да изкачи първи сериозната височина над Дебърщица, по която на моменти наклонът достига 10%. В крайна сметка след изкачването и по много техничното спускане през Пещера се запазва група от 11 колоездачи, които успяват да поддържат преднина от над минута и половина. Битката се решава във финален спринт, като за победата в етапа се преборва Патрик Стош от "Востер" – вторият от предходния етап. Той обаче не облича жълтата фланелка на лидер заради наказание. Така лидерското трико облича вторият днес - 19-годишния Алесандро Барони от "Галина Колозио".

 

Предстои:

III етап /30 юли/ Пловдив - Чирпан – Сливен. Очаква се финал около 17.20 часа;

IV етап /31 юли/ от 14.30 часа - старт от Сливен с преминаване през Карнобат с финиширане в Бургас около 17.30 часа.