Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От месец август се подновяват класиранията за детски ясли и яслени групи в детските градини

31 юли 2020 09:18, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 533
Klasiraniq_Detski qsly

От месец август 2020 г. се подновяват класиранията за най-малките жители на община Сливен. От месец април до момента класиранията за детските ясли и яслените групи към детските градини бяха преустановени поради усложнената епидемична обстановка в страната. На 3 август ще бъдат публикувани в специализирания сайт за прием свободните места, а класирането ще се осъществи по утвърдения график на дейностите, с който родителите могат да се запознаят от сайта за прием: https://priem.sliven.bg/ .

В класирането ще участват всички активни заявления с посочен месец за участие в класиране в диапазона от януари до август 2020 г. Община Сливен напомня на родителите, че входящият номер и датата на подаване на заявлението не се взимат предвид при класирането, а при равни условия децата се класират чрез случайни числа, генерирани от електронната система.

Призовават се всички родители, чиито деца вече са приети в 1 група в детска градина и ще започнат да я посещават от м. септември, но имат все още активно заявление за прием в яслена група, да се свържат с детската ясла или детската градина с яслени групи, за анулиране на заявлението.

Друго важно за родителите е да проверят отново своите заявления и да се уверят, че са отбелязали всеки един критерий, по който те или детето им отговаря и че заявените от тях желания са точни. Всички избрани критерии трябва да са актуални към датата, на която детето е класирано и се доказват в срока за потвърждаване на приема чрез съответните документи. При установени несъответствия и/или неактуалност на заявените данни, детето няма да бъде записано, отпада от приема и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление.

Направеният до момента анализ на предходни класирания сочи, че най-честата грешка е маркиране на критерий К6 „Деца, чиито брат/ сестра посещава детската ясла” за деца, чиито братя или сестри са посещавали детската ясла/ детската градина с яслени групи в предходни години. Критерий К6 се отнася за братя/ сестри, които посещават съответното детско заведение към настоящия момент.

При възникнали въпроси или затруднения при работата с онлайн системата за прием, родителите могат да се обръщат за съдействие към директорите на детските ясли и детските градини и определените от тях служители, както и към Община Сливен.