Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съвети за горещото време

31 юли 2020 13:15, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 3 години, брой четения: 1360
---

Във връзка с обявения оранжев код за опасност от горещо време за 31.07.2020г. на територията на 7 области от България, сред които е и област Сливен, Регионална здравна инспекция – Сливен препоръчва:

• Възрастните хора и тези с хронични заболявания, да не излизат навън между 11 и 18 часа. Високите температури в градски условия са много опасни за здравето, защото се усещат с 10-15 градуса по-високи от реалните. Хората, които все пак са навън, за да избегнат обезводняването на организма, трябва да пият повече течности с нормална стайна температура и да избягват претоварването.

• Преките слънчеви лъчи имат допълнителен негативен принос при екстремно високи температури. Смяната на топла-студена среда допълнително засилва този стрес. Затова при охлаждане на помещенията с климатик не трябва има температурна разлика по-голяма от 8-12 градуса спрямо тази навън.

• Продължителното излагане на високи температури може да предизвика топлинен удар, чиито симптоми се изразяват във виене на свят, главоболие, повръщане, втрисане, загуба на зрение, повишаване на температурата на тялото и др. В такива случаи незабавно трябва да се потърси спешна медицинска помощ.

 

Грижете се за своето здраве и останете защитени!