Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

РЗИ-Сливен с препоръки във връзка с горещото време

31 юли 2020 13:38, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 седмица, брой четения: 88
pixabay.com

Във връзка с обявения оранжев код за опасност от горещо време за 31.07.2020г. на територията на 7 области от България, сред които е и област Сливен, Регионална здравна инспекция – Сливен препоръчва:

• Възрастните хора и тези с хронични заболявания, да не излизат навън между 11 и 18 часа. Високите температури в градски условия са много опасни за здравето, защото се усещат с 10-15 градуса по-високи от реалните. Хората, които все пак са навън, за да избегнат обезводняването на организма, трябва да пият повече течности с нормална стайна температура и да избягват претоварването.

• Преките слънчеви лъчи имат допълнителен негативен принос при екстремно високи температури. Смяната на топла-студена среда допълнително засилва този стрес. Затова при охлаждане на помещенията с климатик не трябва има температурна разлика по-голяма от 8-12 градуса спрямо тази навън.

• Продължителното излагане на високи температури може да предизвика топлинен удар, чиито симптоми се изразяват във виене на свят, главоболие, повръщане, втрисане, загуба на зрение, повишаване на температурата на тялото и др. В такива случаи незабавно трябва да се потърси спешна медицинска помощ.

 

Грижете се за своето здраве и останете защитени!