Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Друг дом за възрастни хора в България с положителен случай на коронавирус сред персонала

01 август 2020 10:07, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 193
Старица

Намерен е случай на Covid-19 сред служителите в Дома за възрастни хора в Добрич и се предприемат мерки за реорганизиране на дейността, като се препоръчва живущите да бъдат хранени в стаите си, каза вчера на пресконференция директорът на Регионална здравна инспекция / РЗИ / д-р Светла Ангелова. По думите й са направени тестове на някои от възрастните хора, сред които засега няма оплаквания.

Сред петте огнища на болестта в Добрич е производствен завод, в който над 50 процента от персонала са положителни за коронавирус, съобщи д-р Ангелова. Тя поясни, че ръководството на компанията е решило временно да я закрие. Детска градина 24 също беше закрита в областния град след установен случай на коронавирус от служител.

Директорът на РЗИ коментира, че епидемичната обстановка в курортите на Добруджанското Черноморие е спокойна. Д-р Ангелова допълни, че вирусът вече се разпространява бързо и призовава да се носят маски дори навън, ако се съберат повече от пет души.

Община Добрич и двата диагностично-консултативни центъра ще търсят възможности за откриване на лаборатория за Covid-19, съобщи на пресконференцията кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той каза, че общината също подготвя писмо до новия здравен министър, за да го информира за ситуацията в болницата, която вече няма отделение за инфекциозни болести.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com