Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Виртуална STEM лаборатория в ОУ "Панайот Хитов"

05 август 2020 17:59, Ивелина Тодорова (ОУ "Панайот Хитов")
Излъчване: ОУ "П. Хитов" (VII) преди 3 години, брой четения: 1660
STEM лаборатория

С радост и гордост в сърцата, ръководството и колективът на ОУ "Панайот Хитов" Ви съобщаваме добрата новина - училището ни е едно от трите училища в град Сливен, което е одобрено по национална програма на МОН за създаване на виртуална STEM лаборатория по Природни науки. От септември учениците ни ще имат възможността да се обучават в един от най-съвременните кабинети в града, оборудван със сетове за лабораторни упражнения, цифрови микроскопи 200x Globisens Digiscope Digital Microscop with GlobiScope, ученически таблети, модулни маси с възможност за моделиране на различни форми според нуждите на класа. Едно от най-забележителните придобивки в новата класна стая ще бъде специален лаптоп, с който чрез холограми и VR и AR учениците ще изграждат собствени модели на изучавани обекти или ще откриват нови знания, чрез VR, 3D и интерактивност, докато другата част от групата работи по друга задача на лабораториите.

Новият модернизиран кабинет не само, че ще направи ученето на децата по-лесно и достъпно, но и природонаучното образование чрез STEM технологиите ще допринесе за пълноценното развитие на ученика, подготовката за бъдещия му живот, а също и неговата професионална реализация, като от най-ранна детска възраст му даде възможност за изграждане на дигитални, иновативни и конкурентоспособни качества.

Друга национална програма, по която ще работи училището в рамките на учебната 2020/2021 година е Национална програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот“. Целите на програмата са привличането на родителите в училищния живот на децата им за допринасяне на по-лесната адаптация и социализация на учениците в училищната среда, за превръщането на училището в подкрепяща, приемна, безопасна и желана среда за преживявания и учене на учениците, за развиване на положително им отношение към ученето и редовното им

посещение в училище.

И като сме започнали с новостите, нека продължим в същия дух. Освен всичко останало, ОУ "Панайот Хитов" може да се похвали и с нов директор. Това е дългогодишната преподавателка по Природни науки- Красимира Ганева. Като млад и иновативен професионалист и специалист, целият колектив на училището приветства новоназначението и` и вярваме, че с нейна помощ ще продължаваме да развиваме в добра професионална насока любимото ни възрожденско школо. Пожелаваме и` много успехи!