Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започват ремонти в три професионални гимназии в Сливен

07 август 2020 17:15,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 655
Откриването на първата строителна площадка - в Професионалната гимназия по механотехника.

В три професионални гимназии в Сливен ще бъдат извършени ремонти по проект, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ с участието на държавата. Основен бенефициент е Министерството на образованието и науката. Строителната площадка в Професионалната гимназия по механотехника бе официално открита с кратка церемония на 7 август, с участието на представители на фирмата-изпълнител „Билдинг – ТД“ ЕООД и на надзора, кмета на община Сливен Стефан Радев, зам.областния управител Камен Костов, експерти от РУО, директора на гимназията Елена Атанасова, преподаватели.

Ще бъдат извършени подобрения на стария корпус на гимназията – сградата на бившето дърводелско училище, построена през 1926 година. Предстои подмяна на дограмата, на покрива, ще бъде направена изолация, ще бъдат поставени нови, енергоспестяващи тела за осветление и ще бъде изградена подвижна рампа за ученици със затруднения.

В проекта са включени още Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм и Професионалната гимназия по икономика. И двете училища ще получат нови физкултурни салони. Ще бъде извършена подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи, включени и са ремонти според нуждите на учебните заведения. В ПГИ ще имат нова асансьорна уредба.

Общата стойност на проекта за Сливен възлиза на 1,9 млн.лева. Обектите трябва да бъдат завършени за срок от 10 месеца.

Снимки: община Сливен.

Снимки

Ремонтите се извършват в старата сграда на училището.