Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

50-годишен юбилей отбеляза пенсионерски клуб „Дамян Дамянов“ в Сливен

11 август 2020 20:10, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 6 месеца, брой четения: 300
50-годишен юбилей на пенсионерски клуб "Дамян Дамянов" Сливен

Пенсионерски клуб „Дамян Дамянов“ в Сливен празнува 50 години от основаването си. Тържеството по случай юбилея се състоя на крепост "Туида". Присъстваха гостите - кметът на община Сливен, г-н Стефан Радев и Пенка Симеонова – председател на „Съюз на пенсионерите 2004” – Сливен, както и много граждани.

„Удоволствие за мен е да съм на вашия празник. Поздравявам ви, че продължавате да бъдете жизнени и активни във възрастта, символ на мъдростта и опита. Младото поколение може много да научи от вас за това как се съхраняват традициите и обществения дух. Благодаря ви, че пазите традициите на Сливен, че вдъхвате енергия в обществения живот на града ни“, каза кметът Радев.

Стефан Радев поднесе подарък на председателя на клуба Мария Петкова, която от своя страна му благодари за подкрепата.

Пенка Симеонова също изказа поздравленията си за юбилея на клуба. „По случай Вашия юбилей ви пожелаваме много здраве, неизчерпаема енергия и дълголетие!“

Председателката на клуба Мария Петкова запозна присъстващите с историята на клуба. Тя проследи развитието на клуба през годините и приноса на председателите на клуба, общината и приятелите за активния, разнообразен и съзидателен живот през годините.

Пенсионерски клуб „Дамян Дамянов“ е открит на 4 април 1970 година. От януари 2009-а носи името на поета Дамян Дамянов.

Тържеството за 50-годишния юбилей на пенсионерски клуб „Дамян Дамянов“ приключи с кратка концертна програма, в която взеха участие ученици от Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“, членове на клуба-юбиляр, група „Елит“ и група от пенсионерски клуб „Розова градина“.

Текст, снимки и видеоклипове: Станимир Петков

Снимки

Кметът на община Сливен Стефан Радев поздравява юбиляритеПодарък за клуба от Стефан РадевПенка СимеоноваКлуб "Дамян Дамянов"Ученици от Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" СливенУченици от Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" СливенГрупа "Елит"Скеч от членове на клуб "Дамян Дамянов"Клуб "Розова градина"