Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

УМБАЛ-Бургас иска полиция пред Спешното отделение

11 август 2020 17:11, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 6 месеца, брой четения: 335
Полицейски автомобил

Ръководството на УМБАЛ-Бургас иска осигуряването на постоянен полицейски пост пред Спешното отделение. Причина са зачестилите случаи на агресия и нападения от страна на пациенти и техни близки над медиците в болницата. Това съобщиха от пресслужбата на УМБАЛ-Бургас.

От там казаха, че лекарите работят под постоянно напрежение и страх за живота и здравето си, като само за последния уикенд лекари са сигнализирали полицията за помощ няколко пъти.

В един от случаите турист от чужда държава, постъпил в Спешното отделение с наранявания на главата, е налетял на бой на медицинския екип, докато правил опити да прегледа и промие раната. Чужденецът е съборил с ритник една от санитарките, която получила сериозни травми. Същата вечер роднини на друг пациент блъскали по вратите на Спешното отделение и заплашвали лекарите, което отново наложило да бъде повикана полиция, каза Юлия Андреева от пресслужбата на болницата.

Агресивните прояви в болницата зачестиха, което притеснява колегите, които са на ръба на физическото изтощение. Ако те си тръгнат, Бургас ще остане без спешни медици и без спешно отделение. Основните прояви са през нощта, през деня ситуацията е различна. Ще се чувстваме по-спокойни и ще бъдем благодарни, ако полицията успее да осигури един постоянен пост пред отделението нощем, заяви началникът му д-р Здравка Инджова.

Ръководството на болницата ще изпрати официално искане до полицията в града, в което ще настоява за засилена охрана пред лечебното заведение, информира д-р Инджова. Тя посочи, че през летните месеци Спешното отделение е много натоварено, а през кабинетите минават по 120 души на ден, основно пострадали при катастрофи, битови и други инциденти.

Главната причина за недоволството на пациентите е чакането, но всички трябва да са наясно, че спешността се определя по медицински критерии - а именно - пряка опасност за живота или загуба на орган. Едва след това се преглеждат пациенти, чието състояние не изисква спешна намеса, обясни д-р Инджова.

Източник: БТА
Снимка: pixabay.com