Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Ямбол ще отбележи Международния ден на младежта с поредица от инициативи

12 август 2020 00:14, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 6 месеца, брой четения: 306
Безистена в Ямбол

Община Ямбол ще отбележи Международния ден на младежта с поредица от инициативи.

На 12 август от 9:00 часа в Културно-информационен център „Безистена“ ще се проведе среща между представители на Община Ямбол и представители на Национален младежки форум, младежки организации и млади хора от областта.

На срещата ще бъдат представени дейностите и текущия план на Националния младежки форум и дейностите относно младежта и младежките политики на Община Ямбол. Участниците ще бъдат запознати с проекта „Диалог на ЕС по въпросите на младежта“ и възможностите за участие на младите хора в процесите на формулиране на политики на местно ниво. В събитието е предвидена дискусия между младите хора и представители на Община Ямбол за мястото на младите хора, младежките организации и младежките пространства в рамките на община Ямбол.

Във всяка една от срещите могат да се включат млади хора между 15 и 35 годишна възраст, независимо дали членуват в някоя от младежките организации на Общината или не.

В същия ден ще се проведат няколко доброволчески инициативи за обновяването на няколко общински обекта с участието на младежи от града и областта.

С начален час 11:00 часа са дейностите по възстановяване на велоплощадката в квартал „Хале“. Основен организатор на мероприятието е Младежката организация на БЧК – Ямбол. Към тях ще се присъединят младежи от Ямболски младежки информационен център, НЧ „Умение – 2003“ и Студия по изкуствата „Белканто“.

Отново от 11:00 часа ще започне инициативата по възстановяване на футболния терен на футболното игрище в Спортен комплекс „Георги Дражев“, в което ще вземат участие младите футболисти от ФК „Арена“.

Същия ден, от 18:00 часа Фондация „Тервелъ“ организира доброволци в почистването на защитената местност „Ормана“ край Ямбол, където в момента са в ход усилени дейности по възобновяване и облагородяване на това емблематично за поколения ямболци място за почивка.

Снимка: Станимир Петков