Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ето какво ще гласуват общинските съветници на предстоящата сесия на местния парламент в Сливен

21 август 2020 14:35, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 3 години, брой четения: 552
Sesiq_ObS

Общо 30 са заложените точки в предварителния дневен ред на предстоящата сесия на Общински съвет-Сливен. Тя ще се проведе по традиция в последния четвъртък от месеца - 27 август от 9 часа в заседателната зала на Община Сливен.

Сред по-важните точки попадат годишният отчет за изпълнението на бюджета на община Сливен за 2019 г., избор на Временна комисия за изготвянето на правилник за изменение и допълнение на правилника за организацията и дейността на местния парламент, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Местните депутати ще гласуват и изменението на общинския бюджет за 2020 г., както и партньорството на Община Сливен в проект WINET – Търговия и иновации в лозаро-винарската индустрия, BSB – 638 на Търговско-промишлена палата, Стара Загора.

Даване на съгласие за сключване на договор за дългосрочен кредит на „Пътнически превози“ ЕООД, Сливен, както и утвърждаването на промените в културния календар на Общината също ще бъдат сред акцентите на предстоящата сесия. Ще бъдат разгледани и гласувани още предложенията, касаещи закупуване със собствени средства на апаратура за диагностика и лечение в „ДКЦ 1-Сливен“, както и ремонт на част от покрива на сградата на „ДКЦ 2 – Сливен“.

В дневния ред на заседанието са включени и разпоредителни сделки с общинска собственост, одобряване на подробни устройствени планове, прекратяване на собственост и отпускане на финансови помощи и средства на граждани.