Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

45-и пореден ден на протести в София

22 август 2020 20:36, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 323
Протест в София

В 19:00 часа в Триъгълника на властта започна 45-тата вечер на протести. Остават двете основни искания - за оставка на кабинета и на главния прокурор.

Малко преди началния час на акцията на недоволство на възрастна жена ѝ прилоша и се наложи на мястото да пристигне екип на Спешна помощ. Оказана ѝ е медицинска помощ. По-късно се очаква и традиционното шествие на протестиращите от Министерски съвет до Орлов мост, предаде NOVA.

Исканията на протестиращите остават непроменени. Те коментираха и изказванията на председателя на парламента Цвета Караянчева и на президента Румен Радев. „Щом и от връх Шипка е стигнало до София, че искат оставка, значи цяла България иска оставката на Бойко Борисов”, каза участничка в протеста.

Палатковите лагери остават на три места в центъра на София – на площад „Независимост”, до Ректората и на Орлов мост. Там обстановката е спокойна. А в 20:30 часа се очаква да започне контрапротест на бул. „Ситняково”. Той е срещу затварянето на възлови кръстовища в столица.

По-късно през деня от „Отровното трио“ се разграничиха от действията на протестиращите, сложили лозунг на паметника Шипка навръх празника. В профила си във Фейсбук съобщиха, че паметниците не трябва да бъдат използвани за политическите страсти на деня.

Източник: NOVA