Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проверяващи съставиха акт на собственик на заведение за нарушаване на противоепидемичните мерки

25 август 2020 11:46,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 437

Съвместен екип на РЗИ и ОД на МВР извърши проверка на 22 август в заведение в сливенското село Калояново. По време на проверката се е провеждало сватбено тържество с участието на десетки гости. Здравните инспектори са констатирали, че собственикът на заведението не е създал необходимата организация за спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени със заповед на министъра на здравеопазването. Съставен му е акт за нарушение. В РЗИ е образувана административно-наказателна преписка.

Проверката бе извършена след получени сигнали от кметството и жители на Калояново в Областния кризисен щаб и РЗИ. Кметът на Калояново информира, че в селото се е създало напрежение заради провеждането на сватбеното тържество. По тази причина той е провел предварителен разговор със собственика на заведението и го е предупредил за разпоредените противоепидемични мерки.

Съвместните проверки на контролните органи продължават, съобщиха от Областния кризисен щаб.

През последното денонощие няма регистриран нов случай на коронавирусна инфекция в Сливенска област. Няма починали пациенти.

Към момента активните случаи на COVID-19 в областта са 26. Под карантина са 81 души. Чакат се резултатите от 16 проби – 8 на лица със симптоми и 8 контролни.