Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен става партньор в проект на Търговско-промишлена палата – Стара Загора

27 август 2020 11:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 454
Община Сливен

Община Сливен получи покана за партньорство в проект WINET - Търговия и иновации в лозаро-винарската индустрия, BSB – 638 на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Целта на проекта е нарастване на търговията и сътрудничеството в сектора в региона на Черноморския басейн. Даването на съгласие за партньорство беше гласувано на сесията на Общински съвет-Сливен.

Участието в проекта ще бъде в полза на Община Сливен и основа за бъдещата съвместна дейност с Търговско-промишлена палата – Стара Загора. Разкрива се възможност да се популяризират продуктите и качеството на винарските изби от Сливен и региона. С подписване на партньорското споразумение, Община Сливен ще има възможност да членува в първата международна онлайн мрежа за вино в региона на Черноморския басейн, да стане част от туристически дестинации на територията на участващите страни с възможност за промоция в културно-туристически събития и инициативи, достъп до резултатите от проучването на пазара на вино регионите на Черноморския басейн в България, Молдова и Румъния, както и достъп до най-новите тенденции и възможност за участие в онлайн събития или семинари.

Проектът предвижда създаването на WINET мрежа, свързваща над 175 малки и средни предприятия, висши учебни заведения и научни институти, местни, регионални и национални власти, както и заинтересовани групи, НПО и бизнес организации от Молдова, България и Румъния. Основни дейности по проекта са първоначална оценка на лозаро-винарския сектор като основа за създаването на мрежата, създаване на WINET мрежа като отворена инициатива за нарастване на търговията и сътрудничеството в лозаро-винарския сектор, към която могат да се присъединят всички заинтересовани страни, сътрудничество, промоция и програми за обмен на добри практики, създаване на онлайн платформа WINET като средство за по-лесна промоция на продукти и услуги, за сътрудничество и търговия между членовете на мрежата.