Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен продължава изпълнението на мерките за енергийна ефективност

31 август 2020 12:32, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 502
подписване на акт 15 за бл. 33 в кв. "Българка"

Още един блок в Сливен беше напълно обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Пред кмета Стефан Радев днес жителите на санирания блок № 33 в кв. „Българка“ споделиха своите впечатления от извършените дейности по обекта. Те изразиха още и задоволството си от факта, че са успели да се включат в Програмата за саниране.

 

От своя страна кметът Стефан Радев ги поздрави за новата визия на жилищата им, които освен, че са придобили нов и модерен вид, са и енергийно ефективни. Блокът е 46-ият поред от общо 51, който беше обновен по Програмата за саниране. Строителните дейности по него стартираха в средата на февруари тази година. Беше извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също беше сменена.

 

Във връзка с облагородяването на градската среда, кметът припомни, че Общината планира благоустрояване на междублоковите пространства в кварталите „Българка“, „Дружба“ и „Сини камъни“. Той ще включва нови алеи, места за паркиране, детски и спортни площадки в определени райони от трите квартала.

 

Снимки

бл.33 изглежда така днестака изглеждаше бл.33 преди саниранетопреди сега