Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Здравният министър разпореди временни епидемични мерки до 30 септември

01 септември 2020 12:04,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 471

Със заповеди на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов се въвеждат временни епидемични мерки за периода от 1 до 30 септември. Носенето на предпазни маски или други средства, покриващи носа и устата, остават задължителни за закрити площи – здравни и лечебни заведения, търговски обекти, учреждения, обществен транспорт, храмове, музеи, гари и автогари и др. Носенето на предпазни маски на открито е препоръчително.

Възобновяват се присъствените учебни занятия в системата на предучилищното и училищното образование. Учебният процес се организира и провежда в съответствие с изготвените от Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и училищно образование през учебната 2020-2021 година в условията на COVID-19.

Присъствената дейност във висшите училища се осъществява според изискванията на съответното висше училище и при спазване на въведените в страната общи противоепидемични мерки. При възможност обучителният процес се провежда и от разстояние в електронна среда.

Езикови и образователни центрове, както и занимални, организирани от юридически и физически лица, предоставят услугите си в електронна среда, а при невъзможност – при осигуряване на физическа дистанция между лицата от 1.5 метра и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Посещенията на външни лица/свижданията в лечебни заведения се разрешават единствено за близките на пациенти в терминален стадий. В специализираните институции за предоставяне на социални услуги и за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни се допускат посещения на външни лица по изключение и по преценка на директора.

Пълният текст на двете заповеди – в прикачените файлове.

Файлове

Заповед на здравния министър - 1 [71.5KB]

Microsoft Word Open XML Document

Заповед на здравния министър - 2 [85.4KB]

Microsoft Word Open XML Document