Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Как да прилагаме хайлайтър и кой да изберем

03 септември 2020 14:43, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 3 години, брой четения: 1970
Как да прилагаме хайлайтър и кой да изберем

През лятото обичаме да подчертаваме свежия си тен с блестящи частици, които фино отразяват слънчевите лъчи. Ето защо на помощ идват хайлайтърите и то не само за лицето! Как да ги използваме и кой би бил най-добрият за нас?

Интересното е, че тези продукти набират популярност покрай сестрите Кардашиян. Първоначално, повечето хора свързват тази козметика с малко повече кич и прекалено силен грим. В днешно време обаче, почти не можем да си представим ежедневието си без нея. Ако се нанася фино, нежно подчертава сиянието на кожата и естествената ни красота, което дава невероятен ефект.

Как да използваме хайлайтър

 

Трябва да следваме предимно едно правило - добре е да наблягаме на най-изпъкналите части на лицето (те хващат тен най-бързо). Затова подходящите места са скулите, върха на носа, центърът на челото, над горната устна и извивката на веждите. Когато става въпрос за тялото е добре да се наблегне на ключиците и красивия загар на краката.

Кой да изберем - видове

 

Многообразието от хайлайтъри е наистина голямо. Чудите се кой би бил най-подходящ? Това обикновено става ясно след проба-грешка. Струва си да тествате няколко вида от този козметичен продукт и да го приспособите към вашите нужди, очаквания и тип кожа. На пазара ще намерите течни, прахообразни, кремообразни, стикове, пресовани.

Едни от най-удобните са кремообразните и пресованите - те са подходящи за почти всеки тип кожа. Дори и начинаещите ще се справят лесно с тях. С течните и прахообразните е малко по-трудно да се работи, защото изискват повече умения и подходящи аксесоари - четки и гъби. Течните формули пък не се сработват с мазната кожа, склонна към прекомерно производство на себум и акне. Гримът за проблемния епидермис трябва да се фокусира върху продукти с доста естествен състав - например минерална козметика.

Безспорно най-труден за приложение е хайлайтърът под формата на стик, макар и да изглежда сякаш с него е изключително лесно да се борави. Човек, който няма опит с него, може да постигне нежелан резултат - прекалено много блясък, който не изглежда никак естетично. Затова този тип продукти се препоръчват за по-напреднали любители на макиажа.

Не пропускайте да подчертаете красивите си черти и бъдете винаги свежи, блестящи и невероятни!