Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пиронкова: Върнах се, за да играя в големи мачове

04 септември 2020 14:15, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 143
Цветана Пиронкова е в трети кръг в Ню Йорк.

Цветана Пиронкова поднесе една от големите изненади на Откритото първенство на Съединените щати по тенис, като отстрани десетата поставена Гарбине Мугуруса със 7:5, 6:3.

Завърналата се след почти 38 месеца отсъствие заради майчинство българка не скри радостта си от втората победа в Ню Йорк.

“Oпитах се да настроя играта си и да се боря за всяка точка. Да държа топката в корта, да я карам да се бори във всяко разиграване. Наистина много съм щастлива, че намерих пътя към победата. Най-много ми липсваше именно това - да играеш на корт пред голяма публика, такава атмосфера няма никъде другаде. Със сигурност поех рискове да дойда точно тук след повече от 3 години извън голямата сцена“, заяви Пиронкова след мача.

„Мотивацията ме движеше напред през цялото време. Няма да крия, не съм имала особени очаквания на такъв голям турнир. Но това е добре дошло, щастлива съм. Аз се върнах, за да играя в големи мачове и да продължавам напред”, каза още Цвети.

В третия кръг на 5 септември българката, която ще навърши 33 години на 13 септември, излиза срещу хърватката Дона Векич, която е №18 в схемата.

Пиронкова е спечелила и трите мача срещу тази съперничка, като не е загубила и сет. За последно те играха в Сан Антонио, САЩ, на 17 март 2016 година, когато Цветана се наложи с 6:2, 6:1.

Източник: БНР
Снимки: USTA

Снимки

Цветана Пиронкова