Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва цялостна подмяна на водопроводната мрежа на село Сборище по проект, финансиран по Програмата за развитие на селските райони

04 септември 2020 15:35, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 3 години, брой четения: 786
-------

Започва цялостна подмяна на водопроводната мрежа на село Сборище. Днес бе направена първата символична копка на водопровода, който ще е с дължина 21 км. и се изгражда по проект, финансиран по Програмата за развитие на селските райони.

На церемонията присъства министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която обяви, че в област Сливен, има одобрени проекти за над 17 млн. лв. Министърът поздрави екипа на община Твърдица за инициативата за облагородяване на село Сборище. Освен водопровода, отново по ПРСР в момента в селото се реновира и детската градина. „Пожелавам всички проекти да бъдат извършени качествено и в срок, което ще позволи подобряване условията на живот за местното население“, допълни министър Танева.

Тя уточни, че от 2019 г. на земеделските стопани в областта са изплатени 71 млн. лв. директните плащания, а област Сливен е сред водещите в страната по брой земеделски производители с най-голям относителен дял на производство на трайни насаждения, плодове и зеленчуци. „През тази година в областта са регистрирани над 3750 стопани. Всички те са допустими в момента в обхвата на кандидатстването по извънредната мярка Covid-1, която стана възможна благодарение по инициатива на България. Към днешна дата в областта има подадени над 1750 заявления. Срокът за кандидатстване е до 21 септември“, заяви министър Танева.

Проектът за реконструкция на водопровода е на стойност 5,2 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение е 2 юли 2021 г., каза кметът на община Твърдица Атанас Атанасов и допълни, че с изпълнението му ще се реши проблемът с водоснабдяването в населеното място.

От своя страна областният управител на област Сливен Чавдар Божурски също благодари на екипа, работил по реализацията на проекта и заяви увереност, че с изпълнението му, ще се подобрят условията за живот в село Сборище и ще е полезен за всяко едно домакинство.

Водопроводната мрежа в селото, което е с над 2000 души население, е от средата на миналия век, съобщи кметът на Сборище Злати Златев, който направи първата символична копка.

На официалната церемония присъстваха още председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, общински съветници от ГЕРБ и кметове на населени места от общините Сливен и Твърдица.

Снимки

------------