Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съзвездие от български актьори участва на IN THE PALACE INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL

11 септември 2020 12:58, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 146
Фестивал за късометражно кино

Най-големият фестивал за късометражно кино в района, и единствен по рода си в страната ще се проведе между 15-22 септември във Фестивален Комплекс Варна.

 

Истинско съзвездие от български актьори ще гледаме в тазгодишното издание на IN THE PALACE International Short Film Festival. Фестивалът за късометражно кино ще се проведе за 17-и път. В състезателната програма за най-добър български филм ще се борят 3 анимационни и 4 игрални филми – „Среща“, на режисьора Мартин Илиев, „Нощна смяна“ на тандема Йордан Петков и Еди Шварц, „Заедно без теб“ на Димитрис Георгиев и „Батут“ на Петя Иванова. Четирите заглавия залагат на утвърдени български актьори, които доказва професионалния подход на гилдията към жанра. Сред актьорите, ще видим на екран са: Христо Петков, Стоян Дойчев, Борислав Чучков, Стефан Щерев, Николай Урумов, Иван Бърнев покойният вече Йосиф Шамли и много други.

 

В категорията за студентски филм ще се борят 28 филма, от които и два български. Те отново залагат на популярни имена. Филмът „Ореол“ е с участието на Валентин Ганев, Ева Тепавичарова и Иван Савов, а във филма „Любов на различни теми“ ще видим Бойко Кръстанов, Весела Бабинова и Севир Иванов.

 

Освен това, зрителите във Варна ще могат да гледат български късометражни филми в програмата „Ново българско кино“, в която ще бъдат показани 19 филма, отново с участието на добре познати актьори като Йоана Темелкова, Мартин Гяуров, Свежен Младенов, Йоана Буковска, Даниел Рашев и Китодар Тодоров.

 

„Изключително сме доволни от силните заявки на български филми и най-вече на развитието на късометражното кино у нас. Срещите на актьорите с публиката ще се случват на специални сесии, като част от тях ще излъчваме в дигиталните канали на NOVA, които тази година ни подкрепят. Зрителите във Варна ще могат да се насладят на качествено кино от България и целия свят“, споделя Цанко Василев, директор на фестивала.

 

IN THE PALACE International Short Film Festival от 15 до 22 септември във Фестивален и конгресен център - Варна.

Фестивалът се провежда с медийната подкрепа на NOVA!

С по един лев от всеки продаден билет на фестивала се генерира фонд за финансирането на нови късометражени филми.

Билети тук: http://bit.ly/IN-THE-PALACE-ISFF-17

Снимки

Фестивал за късометражно киноФестивал за късометражно киноФестивал за късометражно кино