Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА – С ПОКАНА ОТ СОРБОНАТА-ПАРИЖ, ЗА УЧАСТИЕ В НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

11 септември 2020 14:32, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 177
АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА – С ПОКАНА ОТ СОРБОНАТА-ПАРИЖ, ЗА УЧАСТИЕ В НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Форумът с изследователи от цял свят се организира от Академията за иновации, знания и предприемачество ACIEK-2021, Sorbonne, Paris и ще се проведе през м. юни 2021 г. – при предоставяне на материалите и таксата в регламентирания срок на настоящата година. На участниците са предложени присъствена и виртуална форма за включване - сега и в бъдеще, с оглед на вирусната обстановка в света. Както пишат организаторите, имейлът за поканата „е получен от научните публикации на автора, считани за публични източници съгласно испанското законодателство за защита на данните, както и съхранени във файл с данни, принадлежащ на Академията за иновации, предприемачество и знания, използвани за изпращане на информация и за предстоящата конференция”, организирана, съвместно с Парижкия Пантеон 1- Сорбонски университет.

Извън създаването на книги в жанровете на романа, разказа, драмата и критиката и включването в национални конференции с литературно-критически анализи, акад. д-р Иванка Денева участва и в дейността на Института за иновации към Българската академия на науките и изкуствата - София. Сред нейните трудове е и изследването за „новаторските приноси на учените-енциклопедисти от Сливенско в обществено-политическия живот и в европейската наука от XIX в.”; Ив. Денева бе поканена да рецензира и книгата „Психотехники” на акад. проф. Г. Ламбаджиев, разкриваща новите му подходи в сферата. Редица родни критици отбелязват търсенията на авторката д-р Денева в сферата на класическото наследство и модерността и симбиозата им в личното й творчество: сп. „Изследовател”– орган на Института за иновации, публикува в 2018 г. изследването на В. Борисова на тема „Иновационните подходи на д-р Иванка Денева за реформиране на драматургичния род/жанр”, като този аспект обстойно анализира и Кр. Кацарска в изданието на Института за иновации(2019 г.).

Организаторите на конференцията в Париж съобщават, че през юни 2020 г. вече е осъществена „първата виртуална форма на научния форум ACIEK, като съгласно информацията за подготовката на предстоящия - ACIEK-2021 г., е предвидено „пленарните заседания да се проведат в Сорбона Университет – една от най-историческите учебни сгради в града и в света”. Те прилагат и списък от издания в няколко профила, индексирани съответно в „основната колекция на Wos, в Wos ESKI и Skopus списания, сред които из сферата на социалните науки и промени, икономиката, управленската наука, иновациите, информационните системи, предприемаческото поведение, приложните науки за взимане на решения и др.

Посочени са и възможностите на ACIEK-2021, Sorbonne-Paris в процеса „за осигуряване на ново място за срещи, разширяване „на мрежата” от контакти и за незабравими моменти с приятели” и съмишленици в науката.

Почитателите на творчеството на писателката могат да се запознаят с поместената в националния Портал „Култура.бг”(раздел„Книги”) рецензия на д-р Р. Чернокожева за романа на Ив. Денева „Кръстопъти и ветрове”, под заглавие: „Кръстопътищата на душата. Психоаналитични нюанси”, (с над 3,400 посещения.)