Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ съдейства за провеждането на фестивал на църковната музика

30 ноември 2010 13:06,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 13 години, брой четения: 1942

Със съдействието на ПП ГЕРБ – Сливен, на 4-ти и 5-ти декември в Сливен ще се проведе Шестият Национален фестивал на източноправославната църковна музика „Николай Трендафилов Сливенец”.

Събитието е организирано от Сливенска митрополия, сдружение смесен хор „Добри Чинтулов” и народно читалище „Зора”. Фестивалът ще бъде открит на 4-ти декември от 18 часа в храм „Св. Богородица” с изпълнения на смесен хор “Добри Чинтулов” с диригент Методий Григоров, хор „Гусла” – Ямбол с диригент Васил Шейтанов и на младежкия камерен хор „Гаудеамус” от Пловдив с диригент Весела Гелева. На 5-ти декември, отново в храм „Св. Богородица” от 9 ч., ставрофорен свещеноиконом Янко Иванов ще отслужи св. литургия, с участието на Камерен детски църковен хор при храм „Св. Богородица” с диригент Методий Григоров.

От 11 ч. ще започне концерт-матине с участието на хор „Априлов-Палаузов” при Народно читалище „Априлов-Палаузов” – Габрово, диригент - Елена Назърова и смесения хор „Славянски звуци” – София, с диригент Милен Иванов.

Входът е свободен.