Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

20 нови случая на COVID-19 са регистрирани за седмица в област Сливен

14 септември 2020 12:56,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 438

20 нови случая на COVID-19 са регистрирани в периода от 7 до 13 септември в Сливенска област или с 6 повече в сравнение с предходния едноседмичен период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Заболелите жители на община Сливен са 11, на община Котел – 6, на община Нова Загора – 3. Част от тях са се инфектирали в четири семейни огнища, по данни на РЗИ. Няма новозаразени жители на община Твърдица.

За съжаление, през изминалата седмица пациент на 68 години от община Сливен изгуби битката с коронавируса. Областният кризисен щаб поднася съболезнования на семейството и близките.

Под домашна карантина към момента са 50 лица. От тях 35 души или 70 на сто от карантинираните са били контактни на заразени лица. Останалите 15 души са с положителни проби за инфекцията и провеждат лечението в домашни условия.

От началото на епидемията досега с коронавирусни инфекции са диагностицирани 475 жители на областта, изписаните са 409. От домашна карантина са отпаднали 9 361 души. 30 души са починали.

60 души или над 12 процента от общия брой на заболелите са работещи в лечебни заведения. Сред тях 14 са лекари.

Областният кризисен щаб призовава жителите на областта да спазват противоепидемичните мерки, сред които носенето на предпазни маски и спазването на физическа дистанция в закрити площи.